Weebly Site

 
 

Var kan man handla utländska börshandlade fonder? Alla firmor och aktiemäklare kan hjälpa dig med att handla ETFer, men kunskapsnivån är förvånande låg. Även courtaget varierar kraftigt och var påläst. Tänk även på att de flesta ETFer är dollarnoterade så valutaeffekten kan bli både positiv och negativ. Jag hoppas att denna sida blir levande och att både ni som har kunskap och ni som vill lära er mer är aktiva.  HQDirect har ett par duktiga killar som har jobbat med ETFer under ett par år, men det finns säkert fler som har fått upp ögonen för ETFer - hör av er och våga vara med och påverka.

1/12/2009 04:08:54 pm

Intressant sida!

Reply
Gandalf
1/18/2009 05:45:45 pm

Bra, äntligen lite guidning i ETF-djungeln! Saknar fortfarande nån typ av ranking av ETF:er, på svenska, ser flera intressanta ETF:er som verkar bra men vissa utan handel = livsfara!

Reply
Nick
1/28/2009 06:51:26 am

Jag har inte något svar till ovanstående fråga, men eftersom att jag nu bor i England så har jag tillgång till ett stort utbud av olika ETF:er.

Jag skulle gärna vilja se iShares och ETFSecurities komma till Sverige.
Ursprungligen hade jag en global fondportfölj som i stort sett följde hela världen, men efter denna finanskris har man börjat ifrågasätta varför man i hela friden ska behöva betala 1.5-3.0% i förvaltningsavgift när man kan i stort sett bygga ihop en liknande ETF index portfölj till ett mycket billigare årspris.

Anledning till att det är så svårt för ETF:er att slå igenom i Sverige är väl att fondförfaltarna inte vill bli arbetslösa.

Reply
Gandalf
2/2/2009 03:38:55 pm

De flesta fondförvaltarna skulle nog behöva se sig om efter nåt annat att göra om fördelarna med ETF:er kom den breda allmänheten till kännedom, men en del (ett fåtal) av dem presterar ju faktiskt bättre än jämförbara investeringsbara index (som man kan få genom ETF:er), då finns ju ingen anledning att ta ETF:en! Själv tycker jag det ser intressant ut att välja bort de riktigt dyra aktivt förvaltade fonderna, som tex emerging markets, där man ju faktiskt kan tjäna mycket på skillnaden i avgifter.

Reply
CCH
2/16/2009 07:57:30 pm

Ser ut som man kan handla diverse US ETFs hos Avanza

Intressant site förresten. Jag har själv följt ETFer noga under flera års tid....

ReplyLeave a Reply.