Weebly Site

 
 

Jag har precis påbörjat en lite större genomgång av bankernas och nätmäklarnas syn på framtidens sparande. Jag kommer inom några veckor publicera den första listan på vad de olika aktörerna kan och vill hjälpa oss kunder med. Efter ett par dagars ringande och mailande känner jag dock att det kan komma att ta lite tid eftersom en del är helt okunniga, andra har så höga courtage och settlementkostnader att dom vill undersöka mer innan de levererar sina siffror och information.

Handlar du utländska ETF:er - maila gärna och berätta vad du betalar och vad du anser om bankens verktyg.

 

Är ett utrymme vid en bevakad gräns - kanske inte den bästa beskrivningen, men trots allt känns det som många avvaktar och t ex. SIX30 har kommit ner på intressanta nivåer igen. Jag räknar trots min spirande optimism med att många banker kommer nationaliseras - både i Europa och USA. Bankernas exponering mot GM, Ford, Riskkapitalbolag och 2:28 lånen i USA gör att jag räknar med fortsatt turbulens. Statsfinanserna i Spanien, Italien och Grekland fortsätter att skrämma mig och en del pekar på att avskrivningsbehoven för bankerna är större i EU än USA. 

Just nu är arbetsbelastningen hög och snart är det sportlov så det kommer sannolikt inte ske några större uppdateringar den närmaste tiden. Titta gärna lite på mina länkar och kom gärna med synpunkter och idéer.   

Ett par svenska bloggar som jag ofta tittar på är www.borslank.se och www.finansblogg.com som nu äntligen är tillbaka.  

 

Jag är trots alla hot fortsatt optimistisk. Än så länge så tror jag de flesta är avvaktande då vi närmar oss tekniska motståndsnivåer på många index. Igår kväll skrev jag lite om råvarumarknaden som jag tror kan vara ett bra komplement om du tvekar kring att öka aktieexponeringen...

Trevlig Helg!